Om Hagen

Hagen i hagen

Små gleder vokser seg store

Her er Hagen


Jeg er Gunn Elisabeth Hagen, en dame i min beste alder, det har jeg alltid vært. Akkurat nå er det 40-årene.


Med et ben i norske hagetradisjoner og et ben i de engelske lar jeg hjertet styre  og mens fornuften er kartleser.
Jeg har alltid hatt en gartner i magen selv om yrkesvalget tidlig i livet ikke dro meg dit jeg er nå.Etter 15 år som skogsarbeider landet jeg i hagesenteret der jobbet i 15 år før jeg i 2017 tok skrittet for å skape min egen arbeidsplass.


3 barn og samboer er med på å fylle hverdagen min etter jobb. Og hagen da, selv om den kanskje ikke bærer preg av at jeg har den jobben jeg har.


Men hage er langtidsprosjekt, det vet alle!


Du kan kontakte meg på gunn@hagenihagen.no

tlf  +47 415 12 678

Her er hagen


Bloggen er ment som en dokumentasjon på mitt prosjekt som har fått tittelen Hyde Park.

Jeg begynner med blanke ark, eller grønne ark i mitt tilfelle ettersom utgangspunktet er ca. 700 kvadratmeter plen.

Området ligger inntil et nyoppført verkstedbygg på gården. Det hører ikke med til hagen rundt huset, men er en del av

                                                       gårdstunet.   


Før i tiden, da min svigerfar drev gården og hans 11 (!) søsken kom på besøk med barna, fyltes denne plenen med lekende, fotballspillende barn og voksne. Den fikk selvsagt navnet fotballbana. Nå er det ingen som spiller fotball her, og plenen ble bare en flat grønn plen som vi ikke var utpå annet enn når vi skulle klippe.


Etter verkstedbyggingen så jeg mitt snitt til å få rettet opp kantene og overta utformingen av det som var igjen av området. Grovarbeidet med gravemaskin må samboer få ta seg av, bare han gjør som jeg vil.


Jeg ser for meg en frodig hage uten alt for mye plen. Jeg vil ha busker og trær, stier og sitteplasser og kanskje et hemmelig rom..


Og vi må henge i stroppen, for når man bor på en gård kommer plutselig odelsgutten om noen år og vil overta, og da er ikke Hyde Park min lenger.Finn frem:

Restene av min lille fritid blir brukt sammen med min gode venninne i Hønsehuset ans. Der holder vi  håndarbeidsteknikker i live. Neverfletting, broderi, hardangersøm m.m.  Glede i hvert sting!