Hagemo

Små gleder vokser seg store

Jeg liker å dra på oppdagelsesferd. Ikke for at jeg må, men det er gøy å dra litt rundt og se gartnerier, parker og botaniske hager. Noen ganger drar jeg sammen med noen, andre ganger alene.  Det tar litt tid og koster litt penger, men jeg legger opp løpet ettersom tiden og økonomien tilsier det.

Årets første tur gikk til Hagemo Planter utenfor Kongsvinger, et familieeid gartneri der de har spesialisert seg på pelargonium og fuchsia.

Årets første handletur

Hos Hagemo Planter begynner de sesongen på nyåret og åpner for kunder i februar.

Gartneriet ligger mellom Galterud og Skarnes en times kjøring fra Oslo.

Gartneriet er familieeid og drives i tillegg til gårdsbruk med potet- og kornproduksjon.


De fleste av pelargoniaene og fuchsiaene kommer fra stiklinger av egne morplanter og sortene er mange og varierte. Morplantene overvintres i oppvarmet drivhus og må stelles og passes gjennom vinteren.


Noen nye sorter kommer også til, men antallet begrenses av plassen. Men ingen fare: Du finner det du vil ha mellom til sammen ca. 500 sorter.På en lørdag i slutten av februar er drivhuset fullt av stikllinger i godt driv, morplanter og nyplantede ampler.

Utvalget av planter strekker seg lenger enn pelargonia og fuchsia.


Det første målet for sesongen er hagemessen på Lillestrøm. Der har Hagemo Planter god trafikk gjennom hele helgen.

Gartneriet tar i mot kunder fra hele landet og er et reisemål for hageinteresserte. Jeg har handlet på messa på Lillestrøm i flere år, men det er første gangen jeg er på gartneriet.


Jeg hungrer etter vår og snuste meg gjennom morplanter og stiklinger.


Hver sort er beskrevet på en liten plakat på bordene, og hver plante er merket så du vet hvem du har i posen når du kommer hjem.I inngangspartiet til drivhuset går du gjennom en lys og trivelig gave- og nytteavdeling.

Etter en hyggelig prat med eier Stig, (medeier, kona Mette, jobbet hektisk med produksjonen) reiste jeg lykkelig hjem med fire nye fuchsia til både ampler og krukker og en etterlengtet pelargonia " Apple Blossom".


                                                   

Du kan besøke Hagemo Planter på nettsiden deres:


www.hagemoplanter.no