Hagemessa

Hagen i hagen

Små gleder vokser seg store

Et besøk på Hagemessen på Lillestrøm


Hagemessen på Norges Varemesse på Lillestrøm. Vårens vakreste eventyr? Ja, et av de i hvert fall.


Ja, jeg reiser aleine jeg. Da kan jeg snakke så lenge jeg vil med hvem jeg vil, spise når jeg er sulten og gå dit det passer meg.

Egen eller egoistisk? Neida, jeg tar hensyn til mine nærmeste. Tenk hvor utålmodige ungene hadde blitt hvis de måtte være med meg her hele dagen. Snill er jeg som lar de være hjemme med far og venner.


Og jeg hadde en kjempefin tur! Det var et par deltagere jeg savnet i år, men bortsett fra det traff jeg mange hyggelige, positive og engasjerte mennesker. Jeg gikk  en runde tidlig på lørdag for å ta litt bilder og snakke med noen av utstillerne. Det var bra, for utover dagen tettet det seg til med folk, og da var det ikke lett å ta bilder selv om mange stoppet for å gi meg rom for å fotografere før de gikk videre. Kanskje var det frykten for å komme med på bildet, eller rett og slett for å være hyggelig.Jeg tror det siste, for det var mange smil å få da jeg takket for hjelpen.


Langbordene i kafeen er jo et sjakktrekk. Der kunne du føle at du ikke satt alene selv om du kom alene.

Jeg synes det er gøy å sitte på slike plasser og bare se på folk. Familier, venninner, mor og datter. (det var ikke mange far og sønner) og mange par som tydelig var i hageplanleggingsmodus.


Som sagt tettet det seg til utover dagen, og jeg fikk handlet det jeg hadde sett meg ut før på dagen før jeg lekte blekksprut med kamerabag,humlehus, pelargoniastikling (jeg klarte å ikke kjøpe mer enn en) fuchsia og annet snacks. Parkeringsvaktene pekte meg forholdsvis langt unna inngangen da jeg kom på morgenen, litt dårlig gjort siden det var ledig hele parkeringen nærmest den inngangen som lå ved hallene, men jeg fulgte lydig anvisning. Armene ble lange før jeg kom meg til bilen, men trøstet meg med at det var ikke jeg som hadde handlet mest på messen. Det kom levende varehauger vaklende over parkeringsplassen med slitne menn under. Jeg håper det ble lagt igjen masse penger og bestillinger i hallene denne helga.

Vårens vakreste eventyr!


Under ligger omtale av noen av de jeg stoppet og pratet med i helga. Klikk på bildene deres, så kommer du videre.


I Gros Hage har praktiske, vakre og funksjonelle ting for deg som er glad i hage - og litt for deg som trives best inne.

Team utemiljø, anleggsgartnerbedrift som kan bistå med det meste innen utemiljø, lekeplasser, plasstøpt gummi, kunstgress, skjøtsel og vaktmestertjenester.
Skovstuen Pil, Salg av egenprodusert pil, produksjon og kurs.

BoGrønt Elverum Hagesenter, gartneri og hagesenter som dekker alle hagebehov.

Vital vekst i samarbeid med Asak Miljøstein AS, levende tak, sedummatter.
Garden Girl, hageklær og redskap for kvinner før, i og etter hagearbeid.


Atelier Kari Rudi, naturdekorasjoner, kurs og inspirasjon.


Hagegal.no, forum for ...hagegale


Vea, Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.Pelargonieforeningen, forening for pelargoniainteresserte.Trønder fuchsia, fuchsiaforeningen i Trønderlag med innslag av pelargonia.
Og til slutt noen bilder av ting jeg synes var fine..: