Nytt land

Hagen i hagen

Små gleder vokser seg store

                   Nytt land

Det er ikke bare suspekte statsledere og opprørsstyrker som tar seg til rette. Hadde jeg hatt mer makt, hadde jeg sikkert gått for verdensherredømme.


Men når jeg skal annektere noen kvadratmeter av jordvegen begynner jeg med "kan jeg" og avslutter med "vær så snill?"..

Oversatt betyr det : " Jeg trenger mere plass, hvor kan jeg ta det?"

Samboer lytter tålmodig, (eller tenker han på helt andre ting?) mens jeg forklarer detaljert hva jeg trenger jorda hans til.

Noen ganger er jeg litt ullen i beskrivelsen av arbeidsplanen i tilfelle han kommer opp med en bedre plan som jeg egentlig burde ha funnet på og som jeg ikke vil høre for jeg vil ha ideen min.


I dag var det stikingene mine. Jeg trengte plass til å drive de jeg tok i vinter. Jeg har ikke telt de, men det er mange. Aronia,pommersk pil fra hagemessen, hvitbroket kornell og pil fra et lokalt tre.

De skal vokse på samme plassen i hvertfall to år, og den pommerske pilen skal stå lenger.


De kan ikke stå i vegen for landbruksmaskinene, vedkjøring eller snøbrøyting. Og jeg trenger vann. På nedsiden av kjøkkenhagen min bak huset er det et rådrag i jordekanten. Det vil passe bra, for stiklingene må ikke tørke ut.

Vi diskuterte og planla. Han planla jordbruk og jeg hage. Fornøyd med resultatet mistenkte jeg ham for å interessere seg litt for hage han også.