Gul velkomst

Hagen i hagen

Små gleder vokser seg storeGul velkomst

Jeg håper og ønsker.


Jeg ønsker at en rund og blid humlemor flyr over min vinterbrune hage, kanskje litt bekymret over mangelen på mat og angrene over at hun sto opp for tidlig.

Plutselig får hun se et gult og orange fyrtårn midt i alt det brune, en gledelig overraskelse i et fattig landskap.


Der nede skal det stå en krukke med stemor og ønske henne velkommen. Velkommen hjem kanskje, for krukka står ikke på trappa mi, men trappa hennes.


Og jeg håper humlemor ser huset og kikker inn. Kanskje liker hun innredningen som jeg har laget av tørt gress og mose og flytter inn.


Jeg vet at her på gården er det et ukjent antall plasser som humlemor kan bruke til bol, og jeg vet at hvis hun flytter inn kommer hun ikke til å stå i døråpningen og vinke takknemlig når jeg går forbi på veg til drivhuset.

Men jeg håper at hun flytter inn, og at ikke vepsen kommer på visning først og surrer småforbanna rundt hele sommeren. (Jeg er redd for veps) Men jeg har forklart ungene at alle må være velkommen når vi først legger ut bolig til leie.


Og jeg vet noe ikke humlemor vet, og det er at om ikke lenge så blomstrer syrinbusken humlekassa står under og ikke langt unna vil det utpå sommeren blomstre både solsikker og honningurt til hennes ære.

Jeg håper og ønsker....