en sånn skulle jeg hatt

 

En sånn skulle jeg hatt...

Hagen i hagen

Små gleder vokser seg store

 

 

På denne siden legger jeg bilder og lenker til ting jeg synes er fine, nyttige eller bare rett og slett har lyst på.

Det er ikke snakk om reklame eller sponsede lenker. Jeg har spurt om å få bruke bildene av de som eier de hvis jeg ikke har tatt de selv, og legger til lenker til forhandler hvis jeg finner det.

 

Rett og slett bare feelgodd!

 

 

Min kjære engelske sponkurv får åpne ballet. Den kjøpte jeg på hagemessen på Lillestrøm i 2013. Jeg har ønsket meg en sånn lenge. Det er vel ikke en engelsk tv-serie uten en slik kurv. Kurven finnes i mange varianter og kan være laget av spon eller flettet kurv. På lappen som var festet til den da jeg kjøpte den var bruksanvisningen enkel: Ta med kurven ut i hagen, fyll den med grønnsaker, blomster eller frukt, bær den inn.

Pris: ca.300,-

Nyttige adresser:

http://www.viencompagniet.com

http://www.burgonandball.com

http://www.igroshage.no

 

 

Jeg har bestemt meg for å lage egen kompost, og da må jeg ha noe stilig å ha "kjøkkenbenkavfallet" i. Det frister med en lekker boks fra Burgon and Ball. Den hører med i en serie Hage/kjøkken produkter som jeg synes passer meg. Pris ca. 300,-

 

 

 

Til sommeren skal jeg kjøpe meg et humlehus. Vi har mye humler på gården, både i grunnmuren til huset, i steinrøyser og kratt. Tenk om en dronning kunne finne vegen til Hyde Park også. Det finnes sikkert beskrivelser på egenbygg av humlehus på nettet, men for ca. 350,- blir dette mitt.

 

 

Nyttig adresse:

http://www.igroshage.no

 

 

 

Noe å øse jord med er greit å ha. Jeg kjøpte ei jordøse i en hesteutstyrsbutikk for et par år siden. Der het den forskuffe tror jeg. Men den er ypperlig til å spa jord fra sekk og over i potter eller opp på plantebordet mitt så jeg slipper å tømme fra sekken som gjerne resulterer i mye søl. Et kjøp jeg er veldig fornøyd med!!

 

 

En digital gradestokk med max og minimumsmåling for inne og utetemperatur er kjempenyttig!

Spesielt på våren bruker jeg den mye for å sjekke temperatur på de forskjellige plassene jeg har såning og stiklinger.

Utetemp-måleren er en liten boks jeg kan sette i drivhuset på våren.

Om vinteren står den i kjelleren der jeg har planter til overvintring for å kunne holde øye med de også.

 

En hanske er ikke bare en hanske. Jeg er nesten avhengig av å bruke hansker når jeg jobber. Derfor har jeg prøvd mye også. Jeg har egne hansker til alle formål, og når jeg skal grave, bruke motorsag eller kjøre traktor bruker jeg arbeidshansker fra BS kjøpt på Felleskjøpet. I motsetning til de gummierte hagehanskene som jeg kjøper hos gartneriet som jeg bruker til annet hagearbeid er disse langt fra vanntette, men de holder meg passe varm og er veldig solide. Jeg velger å legge i 40,- ekstra for å kjøpe meg hansker av oksenarv i stedet for svinelær. Okse er mye mer holdbart og er verdt de få kronene ekstra.

Hanskene er også lette å "riste" av når jeg trenger å ta de av.

En ting er jeg i hvert fall enig med meg selv i: Finn en haske som passer!

 

 

Med våren i startgropa henger vi opp fuglekasser på gården. Vi har et par kasser som henger lettvint til så vi kan snik-kikke nedi, men en fuglekasse med kamera har vi ikke. Med NRK's Piip-show i tankene kan jeg virkelig ønske meg ei slik kasse.

Koster 1195,- klar til å henge opp.

 

 

Nyttig adresse:

http://www.igroshage.no

 

 

 

Råflott, men det er alltid lov å ønske seg.. et lysthus i hagen. Litt luksuriøst innredet kanskje. Bildet er tatt på Hagemessen på Lillestrøm i 2013. Jeg gleder meg til årets messe, da skal kameraet få kjørt seg.

En tur på Gave og interiørmessa på Lillestrøm, en lukket messe for faghandel, traff jeg en kjenning fra tidligere. Stephen Chance driver Vien Compagniet AS sammen med sin kone Hege. På Gavemessa hadde han med seg en lekker fruktpresse med integrert kvern. Jeg har prøvd å finne bilde av pressen på nettet for å få et nærbilde, men jeg har her mitt eget bilde å komme med.

Stephen kom med det gode forslag å gå sammen noen fruktnaboer å kjøpe en i fellesskap. Må være topp å kunne samles i for eksempel kollonihagefellesskapet og lage sin egen fruktsaft. Jeg har ikke mange fruktnaboer, men på ønskelisten står den, og den er ikke uoverkommelig dyr.

 

 

 

På min tur til Oxford i september 2014 så jeg disse vakre tradisjonelle plantekassene. Nå er jeg på jakt etter forhandler og priser så jeg kan ta de med på ønskelista mi. Mine trenger selvsagt ikke være så store som disse, men allikevel....