Demo julekule

Små gleder vokser seg store

Inspirert av Atelier Kari bruker jeg naturmaterialer til juledekorasjoner


Det er ikke for sent å komme seg ut og hente naturmaterialer. Det er kanskje lettest å sanke når det ikke er frosset, spesielt mose. Og kanskje har du allerede sanket mose, men mangler inspirasjon?


Da kan du lage en julekule kledd med mose, enkelt og billig!


Jeg starter med materialene:

Mose, selvsagt. Bruk det du har. (du kan også kjøpe på din lokale blomsterforretning)

Tynn ståltråd, avbiter, avis, plastpose og gulltråd.


Jeg napper stiftene av avisen så det blir lettere å løsne sidene. Jeg bruker en og en side og krøller sammen den første. Jeg pakker inn kulen i et og et ark fra avisen til jeg får så stor kule jeg vil.


Den ferdige kulen legger jeg i en plastpose som jeg knyter igjen og vrenger reten av posen over knuten og kulen. Prøv å klemme ut så mye luft som mulig så ikke kulen blir myk. Plastposen bruker jeg for at avisen ikke skal bli våt av mosen.

Små kuler kan lages av bare mose, men du sparer mye mose ved å bruke avis inni større kuler.Nå skal mosen på, og jeg pakker inn kulen med mose og bruker ståltråd som jeg "nøster" rundt kulen ettersom jeg legger på mose der jeg ser det er tynt. Jeg bruker ikke mer ståltråd enn nødvendig og strammer godt etter hvert.
Når jeg er fornøyd, lager jeg en hempe til oppheng  ved å snurre endene rundt fingeren.

Du kan pynte kulen som du vil. Jeg bruker tynn dekortråd i gullfarge som jeg nøster rundt kulen. (passer på å rette på eventuelle feil) Heng opp i rødt bånd, gulltråd eller hva du vil bruke. Bruk saks og frisèr kulen hvis den er bustete.
Så kan du lage kuler med hvit mose, grønnmose, thuja, granbar, blåbærlyng osv.

Flere kuler i forskjellige størrelser gir fin effekt. Husk at mosen trives best ute, men kan også dusjes med vann hvis du har den inne for at den holde seg pen lenger.

Også lønner det seg å lage fler når man først er i gang.Husk kaffe, te, gløgg og venner!