Botanisk hage

Vegger

Vegger er tydelig viktige, både murer og hekker. Alt virker kompakt og beskyttet, og da snakker jeg ikke bare om botanisk hage, men hele byen.

For noen virker det sikker avvisende. Alle collegene ligger bak høye murer. Porten står gjerne oppe, men høflig skilting forteler at kun studenter og andre som hører til har lov til å komme inn. Innenfor står den klassiske portneren med bowler.

 

Andre steder er åpne bak veggene. Botanisk hage, Christ Church College og flere andre er åpne for publikum. Der kan vi gå inn å bli beskyttet av veggene.

Hekkene og murene gjør at du er beskyttet fra trafikkstøy.

 

Mens jeg satt på en benk i botanisk hage var det bare lyden fra kirkeklokkene som nådde inn fra verden rundt. Kirkene spiller med noen sekunders forsinkelse fra hverandre for ikke å stjele oppmerksomheten.

 

Bildegalleriet viser en liten bit av utvalget av hva som er å se. Tårnet er kjennermerket i Magdalen College som lå tvers over vegen. Klikk på bildene for å gjøre de større.

 

 

 

Kommentar til bildet med begoniaen: Vannkannen rommer 5-10 liter, så tenk deg størrelsen på krukka...

 

 

Botanisk Hage

Botanisk hage lligger sentralt i

byen inntil der to av sideelvene til

Themsen møtes.

Jeg kommer ikke fra at jeg kjenner

igjen flere plasser fra favoritt

tv-seriene..

 

På et 20mål stort område og 600

kvadrartmeter med drivhus huses

5000 forskjellige planter.

Her er alt like verdifullt- fra miniatyr alpefioler til gigantiske

trær. De hadde til og med en ganske så vanlig bjørk nøye plantet og merket.

 

Nysgjerrige ender var ikke vanskelig å be på en fotoseanse. De stilte villig opp for en matbit som belønning.

 

Utstillingene var delt opp i seksjoner og tegnet inn på et lett forståelig kart jeg fikk utlevert ved inngangen. Og siden turistsesongen var på hell og studentene ikke hadde kommet riktig i gang ennå, var jeg så godt som alene. Luksus.

 

Skal jeg velge en favoritt blant beplantningene må det bli to..

Den ene var frukt, urte og nyttevekster. En stor kjøkkenhage med alt fra squash og rabarbra til bønner og erter. Kjøkkenhagen ble drevet av frivillige og maten som ble dyrket ble brukt i et lokalt kjøkkenprosjekt.

 

Den andre favoritten var en nydelig lang mur med høye frodige stauder. Selv om mange av de var velkjente herdige travere, ble ikke beplantningen kjedelig av den grunn. En benk var plassert akkurat der jeg ville ha en fem-minutter.